Plánujete večírek, svatbu nebo oslavu narozenin a přemýšlíte, co připravit na raut, aby si všichni pochutnali, ale přitom nebyl stůl plný jen klasických chlebíčků a sýrových mís? Přinášíme vám tipy na speciality na raut, které budou příjemným a hlavně chutným zpestřením každé oslavy.
Pro milovníky ryb: pošírovaný losos
Ryby v rautu nebývají moc obvyklé. Místo nich na stolech vídáme řízečky, uzená kolena a salámové místy. Pokud ale chcete nabídnout svým hostům trochu netradiční chutě, sáhněte po rybě. Je vhodná nejen o Vánocích, ale také během léta. Není totiž tak těžká, a chutná skvěle i studená.
A kterou rybu zvolit? Vsaďte na kvalitu - lososa. Norský losos pošírovaný v páře se zalíbí především milovníkům mořských chutí. Rybu připravujeme v páře při nízké teplotě, následně ji zchladíme a naaranžujeme na mísu. Výsledkem je výrobná rybí delikatesa.
Nejen pro chlapy: tatarský biftek
Říkáte si, že tatarák nikdo na rautovém pohoštění nebude jíst? Světe div se, ale tatarský biftek má překvapivě rádo mnoho lidí. A stejně tak jej plno lidí nikdy neochutnalo. Co jim tedy dát tu skvělou příležitost pochutnat si na kvalitním tataráku poprvé na vaší akci?
Tatarský biftek připravujeme z pečlivě vybrané hovězí kýty. Maso umeleme najemno a ochutíme podle tradiční receptury.
Na svatbu v létě: lehké saláty
Jídlo na svatebním rautu by mělo odpovídat nejen preferencím hostů, ale také ročnímu období. Obzvláště v parných letních dnech lidé ocení svěží lehké saláty. A jaký si můžete vybrat?
- Oblíbený šopský salát
- Světově oblíbený salát Coleslaw
- Těstovinový salát s brokolicí a bílým jogurtem
- Těstovinová rýže s kuřecím masem a grilovanou zeleninou Rattatouile
- Vařený zelný salát (z červeného, nebo bílého zelí)
Saláty jsou vhodné nejen na svatby, ale i na všechny ostatní události. Můžete je naaranžovat do malých mističek a stanou se tak z nich skvělé studené předkrmy.
K pivu i vínu: pečená vepřová kýta
Celá vepřová kýta s kosti i kůží vystačí až pro 20 lidí. Navíc se hosté zabaví i při jejím krájení. Mohou si odkrojit tolik, kolik jen budou chtít. Kýtu pečeme pozvolna při nízké teplotě po dobu minimálně 10 hodin. Maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na závěr ji krátce pečeme na vyšší teplotou, aby měla křupavou kůrku. Naprosto labužnický zážitek, který se hodí k pivu, vínu i nealku.
Zaujaly vás výše zmíněné speciality a chtěli byste připravit kompletní rautové menu? Napište nám e-mail na info@nydeckekorytko.cz, nebo nám zavolejte na číslo 733 184 451.